Van 12:00 tot 18:00 uur

© Copyright - Kunstpleinolv.nl - Gemaakt door  Jeroweb / Jelle Rothenburg

Home

Kunstenaars

Nieuws

Contact

Inschrijvingen

Archief

Arjen van Prooijen in het museum Land van Valkenburg

 

Voor een trouwe deelnemer aan KunstPlein OLV maken we een uitzondering!

We willen u attent maken op een expositie van Arjen Van Prooijen in het museum Land van Valkenburg van 8 februari tot en met 22 maart aanstaande.

De kunstenaar ( *1960) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht en aan de Docentenopleiding Zuid-West-Nederland in Delft.

Hij is eerste graads docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is hij, als docent, verbonden aan de kunstacademies in Maastricht en Tongeren en geeft hij les op een middelbare school in Maastricht.

 

In zijn recente werk is Arjen op zoek naar de verbeelding van “Vanitas” ofwel de verbeelding van de tijdelijkheid van het leven en de waarschuwing die daarin verborgen ligt. Dit thema stamt uit de 17-de eeuwse schilderkunst en het wordt door Arjen van Prooijen nieuw leven ingeblazen. Zijn bloemen en planten zijn net als het menselijk leven grillig, complex en kwetsbaar. Ze lijken alle kanten op te kunnen groeien. Met de schaduw, die in feite een herhaling van de bloem- en plantvormen suggereert, wordt de tijdelijkheid extra benadrukt.

 

De expositie van Arjen van Prooijen is één uit een reeks van vijf waarmee het museum aandacht wil schenken aan hedendaagse Limburgse kunstenaars.

 

Wij willen dus niet alleen uw aandacht  op deze expositie vestigen maar ook op de komende tentoonstellingen waarvoor het museum terecht aandacht vraagt.

 

Belangrijk: De opening vindt plaats op 8 februari aanstaande om 15.00 uur. Het woord wordt verricht door Carla Bloemen en de muzikale omlijsting gebeurd door Moniek op den Camp. Let wel: tijdens de opening geldt de reguliere entreeprijs!

 

Arjen van Prooijen

Nieuws 2014

Nieuws 2015

Nieuws 2016