Van 12:00 tot 18:00 uur

© Copyright - Kunstpleinolv.nl - Gemaakt door  Jeroweb / Jelle Rothenburg

Home

Kunstenaars

Nieuws

Contact

Inschrijvingen

Archief

ARt Trouvé

 

Op verschillende plekken in de openbare ruimte in en rond Maastricht heeft grafisch ontwerper Paul Hertoghs begin mei 50 genummerde schilderwerkjes achtergelaten (‘verloren’) met een instruktiebrief. Hij noemt ze ‘typografiekjes’ omdat het collages van letters zijn en geschilderd op hout. (Afmeting 15 x 15 cm) Hij vroeg de vinders de gevonden typografiekjes mee naar huis te nemen en het een goede plek te geven, of ergens aan een muur te hangen. De vinder stuurt vervolgens een berichtje en geeft daarin aan, dat het gevonden typografiekje in goede handen is gekomen. Dat kon per mail trouvee@xs4all.nl maar ook via de post.

Paul verlangde van de vinders een kleinigheid: hij vroeg of ze het gevonden typografiekje op een door hem aan te geven tijdstip mee willen brengen naar een bijzondere plek in de stad.

De keuze daarvoor is gevallen op KunstPlein OLV dat dit jaar op 27 en 28 augustus plaatsvindt. Centraal op het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht zal een paneel staan met 50 genummerde ophanghaakjes.

Het teruggevonden typografiekje kan dan zondag 28 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur worden opgehangen aan het betreffende haakje op dat paneel.

 

Als de vinder niet wil meedoen aan dit project, dan moesten ze het gevonden typografiekje weer inpakken en voorzien van de begeleidende instrukties terugleggen op een plek ergens in de stad, zodat iemand anders mee kan doen aan deze mini-expositie.

 

Hoeveel van die teruggevonden werkjes zondag 28ste augustus tussen 14.00 en 17.00 uur daadwerkelijk terugkomen op het KunstPlein OLV blijft ongewis! Inmiddels zijn 29 ‘verloren gewaande’ typografiekjes teruggevonden en aangemeld, maar of al die vinders daadwerkelijk komen blijft óók een vraag! Om 17.00 uur moet het plaatje ‘compleet’ zijn!

Na afloop is het gevonden typografiekje eigendom van de kunstzinnige vinder.

 

De vraag blijft staan waarom iemand 50 schilderwerkjes maakt om ze vervolgens op straat ‘kwijt’ te raken! Waarom niet een expositie in een galerie, of een kraampje huren op een kunstmarkt? Toch niks mis mee?

“Ik verlies deze 50 schilderwerkjes om mensen te ontmoeten die niet vooraf hebben gekozen voor kunst. Ik confronteer willekeurige passanten met mijn creativiteit en kunstzinnigheid. Ik laat los en kijk wat er gebeurt.

Ik koos voor vormgeving in een wereld waarin idealisme en zorgzaamheid langzaam plaats hebben gemaakt voor rendementsdenken, oppervlakkigheid en

 

 

Nieuws 2014

Nieuws 2015

Nieuws 2016