Van 12:00 tot 18:00 uur

© Copyright - Kunstpleinolv.nl - Gemaakt door  Jeroweb / Jelle Rothenburg

Home

Nieuws

Contact

Inschrijvingen

Archief

Daniëlla Baars

 

Mijn naam is Daniëlla Baars, geboren in Veenendaal en opgegroeid in Maastricht. Ik werk onder de naam Zabaarz. Van opleiding ben ik productvormgeefster, maar met pyrografie heb ik zes jaar geleden echt mijn passie ontdekt.

 

Pyrografie betekent letterlijk schrijven met vuur. Met een hete fijne metalen punt brand ik afbeelding, van voornamelijk vissen, in houten, al dan niet geassembleerde, panelen. Inspiratie voor mijn vrij werk haal ik uit het leven, de natuur, en alle dagelijkse dingen en gevoelens die op mijn pad komen.

 

Op het moment ben ik geïnspireerd door de poëzie van Marceline Desbordes-Valmore. Geïnspireerd door haar gedicht “les songes et les fleurs” heb ik een nieuwe serie werk gemaakt van vissen en bloemen in combinatie met beroest metaal en epoxyhars.

 

Naast mijn vrije werk brand ik ook in opdracht, voornamelijk toegepast op bijvoorbeeld broodplanken, maar ook portretten op hout. Naast het branden en creëren, waar ik iedere dag mee bezig ben, probeer ik mijn passie ook door te geven door op scholen en in mijn atelier workshops pyrografie te verzorgen.

 

Daniëlla Baars

ZABAARZ

Atelier: Scheuldersteeg 26, Margraten

06-42840345

www.zabaarz.com