© Copyright - Kunstpleinolv.nl - Gemaakt door  Jeroweb / Jelle Rothenburg

Van 12:00 tot 18:00 uur

Home

Kunstenaars

Nieuws

Contact

Inschrijvingen

Archief

Doelstelling Stichting KunstPlein OLV

 

Stichting KunstPlein OLV heeft tot doel het faciliteren van activiteiten  ter bevordering van een kwalitatief hoogstaand podium voor kunstenaars. KunstPlein OLV biedt hen de kans  hun werk te tonen op een bijzondere locatie, het Onze Lieve Vrouweplein de Graanmarkt en /Het Bat.  Naast de professionele kunst speelt  de laagdrempeligheid van deze buitenactiviteit een belangrijke rol omdat het direct contact mogelijk maakt tussen bezoekers en de kunstenaars. KunstPlein OLV vindt plaats in een mooie ambiance voor alle bezoekers, waarvan de meesten uit de Euregio en Maastricht komen. De Euregio is een belangrijk speerpunt voor KunstPlein OLV.

 

Sinds 2014 heeft een nieuw team de reeds bestaande stichting overgenomen .KunstPlein OLV komt voort uit de bekende jaarlijkse kunstmarkt op het Onze Lieve Vrouweplein. Het huidige bestuur heeft dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en expertise van haar voorgangers, waarvan zij in 2014 het stokje overnamen. Vanuit deze basis ging het nieuwe bestuur aan de slag om een eigentijds kunstevent te ontwikkelen, waarbij de kunstenaar centraal staat. Dat doel vormde en vormt nog steeds de leidraad van de vergaderingen, de vormgeving van de publiciteit en het reilen en zeilen tijdens de kunstdagen.

De reden voor verandering was, dat tijden veranderen en zo ook de voorkeuren van bezoekers en wensen van kunstenaars. Het bestuur wilde een volwaardig kunstevent opzetten, waar kunstenaars en bezoekers meer aan hun trekken konden komen. Omdat Maastricht een belangrijke spilfunctie inneemt in de Euregio, hebben buitenlandse kunstenaars altijd al hun weg naar de kunstdagen gevonden. Het huidige bestuur wil daar nog meer aandacht aan gaan besteden door hen extra aan te moedigen zich op ons plein te vertegenwoordigen.

In de eerste plaats was het van belang dat er grondiger beoordeeld zou

 

Wie zijn wij

worden of het huidige aanbod van kunstenaars nog wel voldoende voldeed om de huidige bezoeker tevreden te stellen en voor de toekomst te kunnen enthousiasmeren. Zo ontstond er een vorm van ballotage. Het was en is  geen gemakkelijke taak aanmeldingen van enthousiaste kunstenaars te moeten beoordelen op kwaliteit en eventueel te moeten afwijzen omdat het huidige profiel is aangepast: KunstPlein OLV is er voor professioneel werkende kunstenaars, waarvan het werk een persoonlijke en hoge kwaliteit uitstraalt. Tevens wil het bestuur een gevarieerd aanbod van kunstdisciplines tonen, verspreid over de verschillende plekken op het plein en omgeving.

 

Om het jaarlijks terugkerend evenement KunstPLein OLV te doen slagen zijn we  voortdurend op zoek naar sponsoren, donateurs en vrijwilligers.  Ook staan we open voor suggesties. Aarzel niet om contact op te nemen met de voorzitter. Deze is  bereikbaar onder nummer 06-29055232. Mailen kan naar info@kunstpleinolv.nl

 

 

Inschrijving Nieuwsbrief

Krant lezen

 Doelstelling

Stichting KunstPlein OLV