Van 12:00 tot 18:00 uur

© Copyright - Kunstpleinolv.nl - Gemaakt door  Jeroweb / Jelle Rothenburg

Home

Nieuws

Contact

Inschrijvingen

Archief

Mine Stemkens

 

Dichter/WoordKunstenaar

 

Mijn liefde voor het woord heeft mij mijn leven lang vergezeld.

Woorden hebben iets magisch. Ze zijn, voor mij, het krachtigste middel dat wij als mens ter beschikking hebben. Het woord kan ontmoeten, troosten, inspireren, verwonderen, verleiden, kwetsen en ontroeren. Maar bovenal kan het waarheid spreken en ons in onze harten verbinden.

 

Het is de schijnbaar gewone dagelijkse werkelijkheid, met al zijn tegenstellingen, die de inspiratiebron is voor mijn gedichten. Het leven dat uitnodigt om, in beeldtaal, mijn verwondering te ‘schilderen’. Zij verhalen, soms met de knipoog en soms met de innerlijke reflectie, over het leven dat wij allen, ieder op zijn/haar eigen unieke manier ervaren.

 

Woorden zijn voor mij niet statisch, zij bewegen. Het is daarom dat ik ze behalve in bundels op veel verschillende manieren wil vorm geven. Zoals op grote doeken, een soort van banieren. Maar ook op windlichten en in gedichtendoosjes.

Het spel van woord en klank, beeld en beweging samenbrengen in theatervoorstellingen en exposities is mijn grote passie.

Daarnaast geef ik internationale workshops met jongeren (in het bijzonder uit conflictgebieden) waarin mijn gedichten als vehikel dienen om tot dieper begrip en expressie van het leven en de menselijkheid te komen.